♥BLOGMAS #2 ♥
Jadę do domu na Święta
Och, nie mogę się doczekać, kiedy ujrzę te twarze
Jadę do domu na Święta, tak
Powoli przemieszczam się w korku
I to trwa tak długo
Ale będę tam
Śpiewam tę piosenkę
Żeby zająć czymś czas
Jadę moim autem
Jadę do domu na Święta
Och, nie mogę się doczekać, kiedy ujrzę te twarze
Jadę do domu na Święta, tak
Powoli przemieszczam się w korku
I to trwa tak długo
Ale będę tam
Śpiewam tę piosenkę
Żeby zająć czymś czas
Jadę moim autem
Jadę do domu na Święta
-Chris Rea - Driving Home For Christmas
Hej Misiaczki ♥
Dzisiaj mam dla Was coś słodkiego, mmm...
PRZEPIS NA MIGDAŁOWE KRÓWKI
Składniki:
*cała puszka mleka skondensowanego
*szklanka cukru
*1/2 kostki masła (100g)
*8 łyżek miodu
*paczuszka cukru waniliowego
*ok. 125g migdałów
Wykonanie:
Migdały zalej wrzątkiem, a po kilku minutach obierz. Uważaj, żeby się nie oparzyć!
Migdałki włóż na patelnię (suchą, bez tłuszczu), smaż na małym ogniu, aż staną się chrupiące.
Posiekaj je grubo.
Foremkę natłuść olejem i wyłóż papierem do pieczenia.
Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód i masło włóż do małego rondelka.
Ustaw na małym ogniu, ciągle mieszaj.
Gotowanie potrwa ok. 20 min.
Nie możesz odejść od rondelka, bo wszystko się przypali!
Krówka musi zgęstnieć i przybrać karmelową barwę.
Do gorącej masy dodaj migdały i wymieszaj.
Masa jest dalej na ogniu ;)
Masę wyłóż do formy i wyrównaj łyżeczką.
Zostaw do zastygnięcia.
Gdy osiągnie temperaturę pokojową i stwardnieje, ale jeszcze da się ją nacisnąć,
wyłóż krówkę na deskę i lekko dociskając nożem pokrój.
Ładnie zapakowane może być świetnym prezentem :)
♥ WIEM, ŻE MACIE WIELE PYTAŃ, PISZCIE A W NIEDŁUGIM CZASIE POJAWI SIĘ Q&A♥
ZNAJDZIECIE MNIE:
You can find me:
poluska130699@gmail.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz